Образ „іншої країни” як новоромантична утопія в східнослов’янській драматургії модерну (Леся Українка, І. Анненський, М. Гумільов) - Свербілова, Т. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Розглядаються особливості міфологічного дискурсу „іншої країни” у драматичних творах Лесі Українки, І. Анненського і М. Гумільова. Доводиться, що реінтерпретація античної трагедії була здійснена українською письменницею незалежно від концепції російського новоромантизму та символізму. The peculiarities of mythological discourse of “another land” in the dramatic works of Lesya Ukrainka, Annenskyj I. and Humilyov M. are scrutinized. It is proved that reinterpretation of the autique tragedy was done by the Ukrainian writer independently of the conception of Russian neoromanticism and symbolism.