Zeroviella, новий рід ксанторіоїдних лишайників (Teloschistaceae, Ascomycota), підтверджений даними тригенної філогенії - Кондратюк, С.Я.; Кім, Ю.А.; Ю, Н.-Н; Джеонг, М.-Х; Янг, С.-Х; Кондратюк, А.С.; Зареї-Даркі, Б.; Хо, Д.-С (Український ботанічний журнал, 2015)
Новий рід Zeroviella S.Y. Kondr. & J.-S. Hur (Xanthorioideae, Teloschistaceae) запропонований для широко розповсюдженої в Палеарктиці Rusavskia papillifera-групи видів на основі комбінованого філогенетичного аналізу, що ґрунтується на ITS і великій субодиниці (LSU) ядерної ДНК та 12S малої субодиниці мітохондріальної ДНК. Описано і проілюстровано новий для науки вид Zeroviella esfahanensis S.Y. Kondr., B. Zarei-Darki & J.S. Hur. Запропоновано сім нових комбінацій для роду Zeroviella (зокрема для: Zeroviella coreana, Z. digitata, Z. domogledensis, Z. laxa, Z. mandschurica, Z. papillifera і Z. ussurica). Крім того, запропоновано сім нових комбінацій для представників різних родів родини Teloschistaceae (зокрема: Blastenia catalinae, Fulgogasparrea brouardii, Scythioria duritzii, Scythioria flavogranulosa, Sirenophila cliffwetmorei, Squamulea nesodes, і Villophora microphyllina), статус яких підтверджено сучасними молекулярними даними. Новый род Zeroviella S.Y. Kondr. & J.-S. Hur (Xanthorioideae, Teloschistaceae) предложен для широко распространенной в Палеарктике Rusavskia papillifera-группы видов на основании комбинированного филогенетического анализа, базирующегося на ITS и большой субъединице (LSU) ядерной ДНК и 12S малой субъединице митохондриальной ДНК. Описан и проиллюстрирован новый для науки вид Zeroviella esfahanensis S.Y. Kondr., B. ZareiDarki & J.S. Hur. Предложены семь новых комбинаций для рода Zeroviella (в частности, для: Zeroviella coreana, Z. digitata, Z. domogledensis, Z. laxa, Z. mandschurica, Z. papillifera и Z. ussurica). Кроме того, предложены семь новых комбинаций для представителей разных родов семейства Teloschistaceae (а именно: Blastenia catalinae, Fulgogasparrea brouardii, Scythioria duritzii, Scythioria flavogranulosa, Sirenophila cliffwetmorei, Squamulea nesodes и Villophora microphyllina), положение которых подтверждено современными молекулярными данными. A new genus, Zeroviella S.Y. Kondr. & J.-S. Hur (Xanthorioideae, Teloschistaceae) for the widely distributed in the Palearctic Rusavskia papillifera-group is proposed on the basis of a combined phylogenetic data set based on ITS and LSU nrDNA and 12S SSU mtDNA sequences. A new species from Palearctic, Zeroviella esfahanensis S.Y. Kondr., B. Zarei-Darki & J.S. Hur, is described, illustrated and compared with closely related taxa. Seven new combinations for the genus Zeroviella (Zeroviella coreana (S.Y. Kondr. & J.-S. Hur) S.Y. Kondr. & J.-S. Hur, Z. digitata (S.Y. Kondr.) S.Y. Kondr. & J.-S. Hur, Z. domogledensis (Vězda) S.Y. Kondr. & J.-S. Hur, Z. laxa (Müll. Arg.) S.Y. Kondr. & J.-S. Hur, Z. mandschurica (A. Zahlbr.) S.Y. Kondr. & J.-S. Hur, Z. papillifera (Vain.) S.Y. Kondr. & J.-S. Hur, and Z. ussurica (S.Y. Kondr. & J.-S. Hur) S.Y. Kondr. & J.-S. Hur) are proposed. Additionally, seven new combinations for various genera of the Teloschistaceae (i.e.: Blastenia catalinae (H. Magn.) E.D. Rudolf, Fulgogasparrea brouardii (B. de Lesd.) S.Y. Kondr., Scythioria duritzii (H. Magn.) S.Y. Kondr., Scythioria flavogranulosa (Arup) S.Y. Kondr., Sirenophila cliffwetmorei (S.Y. Kondr. & Kärnefelt) S.Y. Kondr., Squamulea nesodes (Poelt & Nimis) S.Y. Kondr., and Villophora microphyllina (Tuck.) S.Y. Kondr.) are proposed.