Рецепція античного образу музи у творах Лесі Українки й Наталени Королевої в контексті Модерної доби: типологічний аспект - Буслаєва, К. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Ідеться про особливості реципіювання античного образу музи у творах Лесі Українки та Наталени Королевої. Використано теорію оприявлення міфу у трьох модусах: міфологізації, реміфологізації та деміфологізації. Виявлено ряд спільних та відмінних модусів сприйняття й засвоєння античного образу у творчості обох письменниць. The article deals with the peculiarities of the reception of the antique image of muse in the works of Lesya Ukrainka and Natalena Koroleva. While investigating, the theory of three moduses of myth: mythologization, remithologization and demythologization is used. Some similar and different moduses of reception and comprenension of the antique image in the creative works of the writers are found out.