Дослідження експресії генів-індукторів та генів-супресорів апоптозу у пацієнтів з новоутворами товстої кишки, які мають спадково обтяжений анамнез за цим захворюванням - Сєднєва, І.А. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Імуноцитохімічна детекція експресії р53 та bcl-2 у пацієнтів з новоутворами товстої кишки,які мають спадково обтяжений анамнез за цими захворюваннями показала значне підвищення цих показників порівняно з контрольними. В результаті проведених досліджень виявлено збільшення експресії CD95 у пацієнтів з новоутворами товстої кишки,які мають спадково обтяжений анамнез за цими захворюваннями. Имуноцитохимическая детекция экспрессии р53 и bcl-2 у пациентов с новообразованиями толстой кишки,которые имеют наследственно отягощенный анамнез по этому заболеванию,показала увеличение этих показателей по сравнению с нормой. В результате проведенных исследований выявлено увеличение экспрессии CD95 с данным заболеванием. It was carried out the evaluation of expression of р53, bcl-2 and CD95, using imunocytochemical method in patients with neoplasia of large bowel that have relatives with the same oncopathologogy in anamnesis. The obtained results showed the increased expression of р53, bcl-2 and CD95 in these patients, comparing with the control group.