Поліморфізм гена параоксонази (PON-1) у населення м. Харкова - Тижненко, Т.В.; Почерняєв, А.К.; Горшунська, М.Ю.; Полторак, В.В.; Атраментова, Л.А.; Кравчун, Н.О. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Зібрана інформація про 110 (79 – чоловіків, 31 – жінка) практично здорових мешканців м. Харкова, віком від 20 до 60 років. Частота алеля Q гена параоксонази серед здорових мешканців м.Харкова складає 0,70; частота алеля R – 0,30. Розподіл частот генотипів серед чоловіків і жінок відповідає розподілу, очікуваному по рівнянню Харді-Вайнберга (χ2 =4,33; Р<0,05). Собрана информация о 110 (79 – мужчины, 31 – женщина) практически здоровых жителях г.Харькова, в возрасте от 20 до 60 лет. Частота алеля Q гена параоксоназы среди здоровых жителей составляет 0,70; частота алеля R – 0,30. Распределение частот генотипов среди мужчин и женщин соответствует распределению, ожидаемому по уравнению Харди-Вайнберга (χ2 =4,33; Р<0,05). The data about 110 (male/female: 79/31, age from 20 to 60 years) healthy Kharkov habitants were collected. Frequency of Q allele of paraoxonase gene is 0,70; frequency of R allele - 0,30. Distributions of genotype frequencies among men and women did not deviate from Hardy-Weinberg’s equilibrium (χ2 =4,33; Р<0,05).