Проблеми генодіагностики туберкульозу - Чередник, Ю.О.; Жеребко, Н.М.; Стриж, В.О.; Анопрієнко, О.В.; Горовенко, Н.Г.; Костроміна, В.П. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
У роботі представлені результати аналізу виявлення збудника ТБ у дітей, хворих
ТБОД, у клінічних зразках респіраторного й нереспіраторного походження за
допомогою тест-системи «АмплиCенс МТБ». Обговорюється сучасний стан проблеми
молекулярної діагностики туберкульозу й вибору ефективних методів генодіагностики. В работе представлены результаты анализа выявления возбудителя ТБ у детей,
больных ТБОД, в клинических образцах респираторного и нереспираторного характера
с помощью тест-системы «АмплиCенсR МТБ». Обсуждается современное состояние
проблемы молекулярной диагностики туберкулеза и выбора эффективных методов для
генодиагностики. The results of analysis of TB pathogene detection in clinical specimens of respirator and
nonrespirator character from children, suffering from lung tuberculosis, by PCR-test-system
«АмплиCенс МТБ» are presented. The modern state problems of molecular diagnostics and
the choice of effective methods of TB DNA-diagnostics are considered.