Дослідження стану репродукційної функції у жінок групи ризику щодо вроджених вад розвитку за даними реєстру модельних ВВР та у жінок із сімей ліквідаторів аварії на ЧАЕС на моделі популяції Львівської області - Геник-Березовська, С.О. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Проведено дослідження стану репродукційної функції у жінок з групи ризику щодо народження дітей із ВВР та аналогічне дослідження у сім’ях ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Виявлено статистично значиму різницю (Р<0,05) щодо відсотку мертвонароджень у матерів, які народили дитину з вродженою вадою розвитку порівняно із жінками контрольної групи, проте не зафіксовано статистично вірогідного збільшення кількості репродуктивних втрат у жінок із сімей ліквідаторів. Проведено исследование состояния репродукционной системы у женщин из группы риска рождения детей с ВПР и аналогическое исследование в семьях ликвидаторов аварии на ЧАЭС. Выявлено статистически значимое различие (Р<0,05) по мертворождениях у матерей, родивших детей с ВПР относительно женщин контрольной группы, но не зафиксировано статистически значимого увеличения количества репродуктивных потерь у женщин из семей ликвидаторов. The reproductive system study of women from congenital malformation risk group and from liquidators families was complete. The statistically significant increase in stillborn in congenital malformation risk group was revealed, but no increase in reproductive losses among women from liquidators families was detected.