Роль N-кадерин/катенінового комплексу у кардіогенезі ссавців - Півень, О.О.; Мацевич, Л.Л.; Костецький, І.Є.; Редіс, Г.; Лукаш, Л.Л. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Делеція αE-катеніну та β-катеніну у тканині сердця не призводила до розвитку
морфологічних дефектів ембріонального серця, вірогідно, завдяки функціональній
компенсації αT-катеніном та γ-катеніном (плакоглобіном) відповідно. Спостерігали
часткову летальність мутантних ембріонів з делецією β-катеніну на більш пізніх
термінах ембріонального розвитку Делеция αE-катенина и β-катенина в ткани сердца не приводит к развитию
морфологических дефектов эмбрионального сердца, вероятно, благодаря функциональной компенсации αT-катенином и γ-катенином (плакоглобином) соответственно.
Наблюдалась частичная летальность мутантных эмбрионов с делецией β-катенина
на более позднем этапе эмбрионального развития. The cardiac-specific deletion of αE-catenin and β-catenin did not cause morphological defects in the embryonic heart presumably due to compensation by αT-catenin
and γ-catenin (plakoglobin), respectively. However, β-catenin mutant embryos did exhibit
a cardiac defect later in development resulting in partial lethality.