Видовое разнообразие бифидобактерий пищеварительного тракта людей пожилого возраста - Полтавская, О.А.; Зеленая, Л.Б.; Коваленко, Н.К.; Шатило, В.Б. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Исследован видовой состав представителей рода Bifidobacterium содержимого
кишечного тракта людей пожилого возраста. Установлено, что их кишечная бифидофлора представлена в основном видами B. catenulatum (доминирующий вид),
B. longum, B. adolescentis, S. inopinatum. У людей старческого возраста наблюдается
уменьшение видового разнообразия бифидобактерий. Досліджено видовий склад представників роду Bifidobacterium вмісту кишкового тракту людей похилого віку. Встановлено, що їх кишкова біфідофлора представлена в основному видами B. catenulatum (домінуючий вид), B. longum, B. adolescentis,
S. inopinatum. У людей похилого віку спостерігається зменшення видового різномаїття біфідобактерій. Specific diversity of representatives of genus Bifidobacterium of seniors’ intestinal
tract has been investigated. It has been detected that their bifidoflora is represented basically
by B. catenulatum (dominate species), B. longum, B. adolescentis, S. inopinatum. Decrease
of bifidobacterial species diversity has been observed.