Асоціації між генетичними поліморфізмами промоторної ділянки ІЛ-10 та репродуктивними втратами у жінок - Терпиляк, О.І.; Заставна, Д.В.; Заганяч, Я.Ю.; Гельнер, Н.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Вивчали особливості розподілу поліморфних варіантів SNP 1082 G—>A –819
T—>C та –592 A—>C промоторної ділянки гена ІЛ-10 в групі жінок з непліддям.
Встановлено, що вірогідно значиме підвищення частоти GG/СС/СС-генотипу
високої експресії ІЛ-10 є прогностично негативним маркером протікання вагітності.
Припускаємо, що ІЛ-10 може бути задіяний в патогенезі навикового невиношування
вагітності. Изучали нуклеотидные полиморфизмы SNP 1082 G—>A –819 T—>C та –592
A—>C промоторного участка гена ИЛ-10 в группе женщин с бесплодием. Установлено, что достоверно повышенная частоты генотипа GG/СС/СС-генотипа высокой
экспрессии ИЛ-10 является негативным маркером для течения беременности.
Допускаем, что ИЛ-10 может быть задействован в патогенезе привычного невынашивания беременности. We studed the SNP 1082 G—>A –819 T—>C та –592 A—>C of the gene IL-10
promotor region in infertility women. It was confirmed, that increase of high expression
CC-genotupes SNP –819 T—>C та –592 A—>C пІЛ-10 was prognostically unfavourable
for running of pregnancy. It is expected, that IL-10 gene may be active in pathogenesis of
accustomed miscarriages.