Леся Українка і Надсон: перегук мотивів - Оляндер, Л. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
У творчості Лесі Українки і С. Надсона розглядається перегук таких мотивів, як опір обставинам, надія, боротьба, свобода; характеризуються діалогічні відношення, досліджуються концепти ‘сльози’, ‘сон’, ‘слово’ та їхні концептосфери. Interchange of such motives as resistance to circumstances, hope, struggle, freedom are examined in the works of Lesya Ukrainka and Nadson; relations which have a dialogue form are characterized; concepts tear, dream, word and their concept spheres are analysed.