Полиморфизм 1258G/A гена SPINK-5 при хронической красной волчанке - Зуева, М.И.; Атраментова, Л.А. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Структура славянского населения Харькова и Харьковской области по однонуклеотидному полиморфизму 1258A/G гена SPІNK-5 соответствует равновесному состоянию. Аллель А является фактором повышенного риска по хронической красной волчанке у мужчин. Структура слов’янського населення Харкова і Харківської області за однонуклеотидним поліморфізмом 1258A/G гену SPІNK-5 відповідає стану рівноваги. Алель А є фактором підвищеного ризику по хронічному червоному вовчаку у чоловіків. Slavic population structure of Kharkov and region of single-nucleotide polymorphism 1258A/G gene SPІNK-5 corresponds to the equilibrium state. Allel A is high-risk factor of chronic lupus erythematosus in men.