Цитокіни як потенційні модулятори репарації первинних ушкоджень, індукованих алкілувальними сполуками - Лило, В.В.; Коцаренко, К.В.; Манько, В.Г.; Мацевич, Л.Л.; Рубан, Т.А.; Лукаш, Л.Л. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Досліджувався вплив цитокінів LIF, IL-3 та SCF на експресію репаративного
ензиму О6-алкілгуанін-ДНК алкілтрансферази (MGMT) в культурах клітин людини
різного походження. Показано, що дані цитокіни здатні спричиняти зниження
експресії MGMT в клітинах, проте характер впливу LIF дещо різнився від дії IL-3
та SCF. Исследовалось влияние цитокинов LIF, IL-3 и SCF на экспрессию репаративного энзима О6-алкилгуанин-ДНК алкилтрансферазы (MGMT) в культурах
клеток человека различного происхождения. Показано, что данные цитокины
способны вызывать снижение экспрессии MGMT в культурах клеток, однако характер влияния LIF несколько отличался от действия IL-2 и SCF. The influence of cytokines LIF, IL-3 and SCF on O6-alkylguanine-DNA alkyltransferase (MGMT) repair enzyme expression in human cell cultures with different origin
has been studied. These cytokines have been shown to inhibit MGMT expression in cell
cultures, but particular qualities of LIF influence something differs from IL and SCF effect.