Функциональная центральная предельная теорема для потоков, порожденных стохастическими уравнениями со взаимодействием - Пилипенко, А.Ю. (Нелінійні коливання, 2006)
Для потокiв, що описують рух взаємодiючих частинок у випадковому середовищi, показано
iснування стацiонарного розв’язку. Для цього розв’язку доведено функцiональну центральну
граничну теорему. For flows that describe the motion of interacting particles in a random medium, we show existence of a
stationary solution. For this solution, we prove a central limit theorem.