Канонічна редукція на кодотичних симплектичних многовидах із груповою дією та на асоційованих головних розшаруваннях із зв'язністю - Прикарпатський, Я.А. (Нелінійні коливання, 2006)
Дослiджуються властивостi методу канонiчної редукцiї на кодотичних симплектичних многовидах iз груповою дiєю на них. Показано глибокий внутрiшнiй зв’язок редукованих симплектичних структур iз канонiчними зв’язностями на асоцiйованих головних розшаруваннях. We study properties of the canonic reduction method for cotangent symplectic manifolds with a group action. We exhibit a deep inner connection between the reduced symplectic structures with canonic connections on the associated principal fiber bundles.