Полиморфизм груши лохолистной в различных частях естественного ареала - Алексейченко, Н.А. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
В статье приводяться результаты изучения внутривидовой изменчивости груши
лохолистной (Pyrus elaeagrifolia Pall.) в разных частях естественного ареала (в условиях
Горного Крыма и Молдовы). Приведена сравнительная характеристика полиморфизма
молдавской и крымской популяий этого вида по морфологическим признакам листьев
и плодов. В статті надаються результати вивчення внутрішньовидової мінливості груші
лохолистої (Pyrus elaeagrifolia Pall.) в різних частинах природного ареалу (в умовах
Горного Криму та Молдови). Приведена порівняльна характеристика поліморфізму
молдавської та кримської популяцій цього виду за морфологічними ознаками листя та
плодів. In the article the results of study of intraspecific changeability of pear of loholistoi
(Pyrus elaeagrifolia Pall.) in different parts of natural habitat given. The conducted
comparative description of polymorphism of this type of moldavian and crimean by the
po(Pyrus elaeagrifolia Pall.) poulysiy signs of listya and garden-stuffs.