Комбінаційна здатність селекційних матеріалів цукрових буряків за технологічними якостями - Антонова, С.П.; Кірковська, О.П.; Корнєєва, М.О.; Фалатюк, Л.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
На основі топкросних схрещувань на тлі двох пилкостерильних тестерів вивчена
комбінаційна здатність за вмістом іонів K⁺ і Na⁺ 20 запилювачів різного ступеня
інбредності Виділено дві гібридні комбінації, у яких істотно доведений низький вміст
одночасно двох типів іонів K⁺ і Na⁺. На основе топкроссных скрещиваний на фоне двух пыльцестерильных тестеров
изучена комбинационная способность по содержанию ионов K⁺ и Na⁺ 20 опылителей
различной степени инбредности. Выделено две гибридные комбинации, у которых
доказано существенно низкое содержание одновременно двух типов ионов K⁺ и Na⁺. On the basis cyclic crosses, on the background of two pollen sterile testers, the
combining ability for the content of K⁺ and Na⁺ ions of 20 pollinators with different levels
of hibreeding was studied. Two hybrid combinations were found in which essentially proved.