Високоадаптивні сорти озимої пшениці, створені з використанням термічного мутагенезу - Голик, Л.М. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Показані напрямки і результати використання селекціонерами Миронівського
інституту пшениці імені В.М.Ремесла методу термічного мутагенезу (дії низьких
температур на ярі сортозразки). На цій основі створені нові високоадаптивні сорти
озимої пшениці Миронівська ранньостигла, Ремеслівна, Волошкова, Вдячна, Святкова. Показаны направления и результаты использования селекционерами
Мироновского института имени В.Н.Ремесло метода термического мутагенеза
(действие низких температур на яровые образцы). На этой основе созданы новые
высокоадаптивные сорта озимой пшеницы Мироновская раннеспелая, Ремесливна,
Волошкова, Вдячна, Святкова. The paper presents some approaches and results of using thermal mutagenesis method
(effect of low temperatures on spring variety samples) by breeders at The V.M.Remeslo
Myronivka Institute of Wheat. New high-adaptive winter wheat cultivars Myronivs’ka
rannyostyhla, Remeslivna, Voloshkova, Vdyachna, Svyatkova have been developed by this
method.