Наближення періодичних розв'язків лінійних диференціально-різницевих рівнянь нейтрального типу методом сплайн-колокацій - Баб'юк, О.К.; Черевко, І.М. (Нелінійні коливання, 2006)
Побудовано схему апроксимацiї перiодичних розв’язкiв лiнiйних диференцiально-рiзницевих рiвнянь нейтрального типу за допомогою кубiчних сплайнiв. Дослiджено умови збiжностi розглянутої схеми апроксимацiї. We construct a method for approximating periodic solutions of linear differential-difference equations of
neutral type by using cubic splines. Conditions for convergence of the proposed scheme are found.