Транзитивні потоки на орієнтованих поверхнях - Кадубовський, О.А. (Нелінійні коливання, 2006)
Розглядаються гладкi векторнi поля на замкнених орiєнтованих поверхнях iз фiксованим набором особливостей зi скiнченним числом сепаратрис, серед яких немає тих, що з’єднують стани
рiвноваги. Встановлено, що на орiєнтованiй поверхнi довiльного роду g ≥ 2 iснує векторне
поле з припустимим набором особливостей (вироджених сiдел), яке має скрiзь щiльну на нiй
траєкторiю. We consider smooth vector fields on closed oriantable surfaces with a fixed set of singularities and a finite
number of separatrices none of which connects the equillibrium points. We prove that for an oriantable
surface of genus g, g ≥ 2, there exists a vector field that has a fixed set of singularities, which are degenerate
saddles, and whose trajectory is everywhere dense in the surface.