Наближена оптимальна стабілізація розв'язків параболічної крайової задачі обмеженим керуванням - Сукретна, А.В. (Нелінійні коливання, 2006)
Для задачi оптимальної стабiлiзацiї процесу, що описується крайовою задачею для параболiчного рiвняння, побудовано i обґрунтовано наближене усереднене керування у формi оберненого
зв’язку (синтезу). For an optimal stabilization problem for a processes that is described by a boundary-value problem for
parabolic equation, we construct and substantiate an approximate averaged feedback control (synthesis).