Cелекційна цінність вихідного матеріалу м’якої озимої пшениці від схрещування сортів різного адаптивного потенціалу - Звягін, А.Ф.; Єльніков, М.І.; Грідін, М.М. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
В роботі викладені результати вивчення сортів озимої пшениці які різняться за
адаптивним, продуктивним, якісним потенціалом та потомств від їх схрещування.
Проаналізовані показники продуктивності, стійкості проти вилягання, зимостійкості.
Виділені сорти та зновстворені високопродуктивні лінії з підвищеною і високою
зимостійкістю. В статье изложены результаты изучения сортов озимой пшеницы различных по
адаптивному, продуктивному и качественному потенциалу и потомств от их
скрещивания. Проанализированы показатели продуктивности, устойчивости против
полегания, зимостойкости. Выделены сорта и вновь созданные высокопродуктивные
линии с повышенной и высокой зимостойкостью. The paper presents the resylts of the studies of winter wheat varieties difering in their
adaptive, yield producing and qualitative potential and the generetions of the crossing. There
are analyzed the indices of productivity, lodging resistance, hardiness. There are identified
the varieties and newly developed highly productive lines with inereased and high winter
hardiness.