Степень самофертильности интродуцированных на Южный берег Крыма сортов и форм абрикоса - Корзин, В.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Определена степень самофертильности 11 сортов и форм абрикоса
обыкновенного из трёх эколого-географических групп интродуцированных на Южный
берег Крыма. Среди изученных образцов выделены как самофертильные: сорта
“Букурия”, “Да-Хуан-Хоу”, “Мельничка Рана”, “Roxana”, “Sulina”; формы “319-757”,
“7(2)-2-50”, “LE-132”. Частичную самофертильность проявили сорт “Cegledi Orias” и
форма “Н-II 5/33”. “Лючак Сумбарский” без перекрёстного опыления завязей не
образует. Визначено ступiнь самофертильностi 11 сортiв i форм абрикоса звичайного з
трьох эколого-географiчних груп, iнтродукованних на Пiвденний берег Криму. Серед
вивчених зразкiв видiленi як самофертильнi: сорти “Букурiя”, “Да-Хуан-Хоу”,
“Мельнiчка Рана”, “Roxana”, “Sulina”; форми “319-757”, “7(2)-2-50”, “LE-132”.
Частково самофертильнiсть виявлено у сорту “Cegledi Orias” i форми “Н-II 5/33”.
“Лючак Сумбарський” без перехресного запилення зав’язей не утворює. The degree of self-compatibility of 11 apricot cultivars and forms belonging to three
eco-geographical groups are presented. Among the investigated samples have been selected as
self-compatibility: "Bukuria", "Da-Huan-Hou", “Melnichka Rana”, "Roxana", "Sulina","319-
757", “ 7-2-50 ”, "LE-132"; as self-compatibility: “Luchak Sumbarskiy”. Partial of selfcompatibility
have shown a cultivar “Cegledi Orias” and the form “H-II 5/33”.