Радиобиологическая реакция проростков озимого рапса - Кислова, Е.А. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Целью работы было выяснение возможности стимуляции роста проростков
озимого рапса путем облучения их разными дозами гамма-облучения. При учете
процентов всхожести семян, сухого веса проростков и значений митотических
индексов у клеток корневых меристем проростков озимого рапса установлен
стимулирующий эффект дозы 50 Гр для этого растения. Головною метою було визначення можливості стимуляції росту проростків
озимого ріпаку шляхом опромінення їх різними дозами гамма-випромінювання. За
результатами показників процентів проростання, сухої ваги проростків та значень
мітотичних індексів у клітинах кореневих меристем проростків озимого ріпаку
показаний стимуляційний вплив дози 50 Гр на цю рослину. Finding-out of possibility of stimulation of growth of sprouts Brassica napus by an
irradiation their different doses of gamma irradiation was the work purpose. At the account of
percent come up seeds, dry weight of sprouts and values mitosis indexes of cages root sprouts
Brassica napus the stimulating effect of a dose 50 Gr for this plant is established.