Адаптаційна здатність гібридів озимого жита,створених на основі цитоплазматичної чоловічої стерильності - Корнєєва, М.О.; Мазур, З.О.; Радченко, В.П. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
На основі екологічного сортовипробування 80 гібридних комбінацій озимого жита, створених з використанням цитоплазматичної чоловічої стерильності, вивчена загальна і специфічна адаптаційна здатність гібридів, випробуваних у трьох зонах: нестійкого зволоження, достатнього зволоження і недостатнього зволоження. Генотип- середовищні взаємодії є повноцінним фактором у розкритті генотипово обумовленого гетерозису гібридів. На основе экологического сортоиспытания 89 гибридных комбинаций озимой ржи, созданных с использованием цитоплазматической мыжской стерильности, изучена общая и специфическая адаптационная способность гибридов, испытанных в трех зонах: неустойчивого увлажнения, достаточного увлажнения и недостаточного увлажнения. Генотип-средовые взаимодействия – полноценный фактор в раскрытии генотически обусловленного гетерозиса у гибридов. On the basis of ecological variety trials of 80 hybrid combinations of winter rye developed with the use of CMS, general and specific adaptation abilities of hybrids, tested in three zones – ( insecure, sufficient and insufficient moistening), were studied. Genotypeenvoionment interaction is a valuable factor in detecting genotypically caused heterosis of hybrids.