Неморфогенна регенераційна здатність представників роду Corylus L. - Косенко, І.С.; Опалко, О.А.; Горобець, Н.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Наведено результати вивчення динаміки регенераційного потенціалу семи генотипів роду Corylus L., на підставі чого пропонується оптимізувати строки вегетативного розмноження та операцій догляду за насадженнями ліщини з урахуванням сприятливих для калюсогенезу періодів. Приведено результаты изучения динамики регенерационного потенциала семи генотипов рода Corylus L., на основании чего предлагается оптимизировать сроки вегетативного размножения и операций ухода за насаждениями орешника с учетом благоприятных для каллусогенеза периодов. The results of study of dynamics of regeneration potential of seven genotypes of Corylus L. genus are given. On the basis of these results it is offered to optimize the dates of vegetative propagation and operations of tending the hazel plantations taking into consideration favorable periods of callus formation.