Генетичні ресурси рослин льону інституту луб’яних культур УААН - Кривошеєва, Л.М.; Логінов, М.І. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
В Інституті луб’яних культур сформовані базова колекція льону на 1246
сортозразків, ознакові колекції за високим вмістом всього та довгого волокна (81
сортозразок), за високою насіннєвою продуктивністю (216 сортозразків). У результаті
вивчення виділені джерела, як за окремими, так і за комплексом господарсько-цінних
ознак льону-довгунця. В Институте лубяных культур создана базовая коллекция льна на 1246
сортообразцов, признаковые коллекции по высокому содержанию всего и длинного
волокна (81 сортообразец), по высокой семенной продуктивности (216 сортообразцов).
В результате изучения выделены источники как по отдельным так по комплексу
хозяйственно ценных признаков льна-долгунца. The basic flax collection of 1246 variety samples, signs collection on high content of
the total and long fiber (82 variety samples) and high seeds productivity (216 variety samples)
are created in the Institute of Bast Crops UAAS. As a result, we got original sources of
individual and complex economically valuable signs of fiber flax.