Maximum recoverable work in linear thermoelectromagnetism - Amendola, G.; Manes, A. (Нелінійні коливання, 2006)
We give a general closed expression for the minimum free energy in terms of Fourier-transformed quantities for a thermoelectromagnetic conductor with memory effects for the electric current density and the
heat flux, when the integrated histories of the electric field and of the temperature gradient are chosen to
characterize the states of the material. An equivalent formulation is derived and applied to the discrete
spectrum model material response. Наведено загальний замкнений вираз для мiнiмальної вiльної енергiї в термiнах перетворення
Фур’є для провiдника з ефектом запам’ятовування густини електричного струму та теплового потоку у випадку, коли для характеризацiї стану матерiалу розглядається iнтегральна
iсторiя електричного струму та градiєнта температури. Отримано i застосовано еквiвалентне формулювання до моделi реакцiї матерiалу, що має дискретний спектр.