Використання гамма-променів при створенні ліній ярого ячменю з підвищеним рівнем загальної адаптивності - Палачов, С.В.; Проскурнін, М.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Проведення добору в експериментальних популяціях М2 сортів ячменю дозволило
одержати цінні в господарському значенні лінії зі зміненим комплексом ознак
продуктивності і адаптивності, які можуть бути використані в подальшій селекційній
роботі в якості вихідного матеріалу. Проведенный отбор в экспериментальных популяциях М2 сортов ячменя позволил
получить хозяйственно-ценные линии с измененным комплексом свойств
продуктивности и адаптивности, которые в дальнейшем могут быть использованы в
селекционной работе в качестве исходного материала. The conducted selection in experimental population of M2 of sorts of barley allowed to
get economic-valuable lines with the changed complex of properties of the productivity and
adaptiveness, which in future can be utillized in plant-breeding work as a feedstock.