Асимптотические представления одного класса решений существенно нелинейных дифференциальных уравнений второго порядка - Козьма, А.А. (Нелінійні коливання, 2006)
Встановлено асимптотичнi зображення для розв’язкiв диференцiальних рiвнянь другого порядку, що мiстять у правiй частинi суму доданкiв iз нелiнiйностями бiльш загального вигляду, нiж нелiнiйностi типу Емдена – Фаулера. We find asymptotic representations for solutions of second-order differential equations that have righthand sides containing nonlinearities in a form more general than Emden – Fowler type nonlinearities.