Прояв генотипних особливостей експериментального андрогенезу in vitro у ячменю в залежності від елементів технології гаплоїдної індукції і умов вирощування донорних рослин - Білинська, О.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Проведено оцінку мінливості показників гаплопродукції в залежності від умов
вирощування рослин-донорів пиляків, режиму і способу попередньої обробки колосся
та складу штучного живильного середовища. Збереження рангів залучених до
експерименту генотипів за здатністю до андрогенезу in vitro свідчить про суттєвість
генетичної складової у загальній мінливості і актуальність поглибленого вивчення
механізму генетичного контролю ознак культурабельності. Проведена оценка изменчивости показателей гаплопродукции в зависимости от
условий выращивания растений-доноров пыльников, режима и способа предобработки
колосьев и состава искусственной питательной среды. Сохранение рангов включенных
в эксперимент генотипов по способности к андрогенезу in vitro свидетельствует о
существенности генетической составляющей в общей изменчивости и актуальности
изучения механизма генетического контроля культурабельности. Evaluation of haploid production indicator variability caused by donor plant growth
conditions, the regime and the mode of spike pretreatment and the nutrient medium
composition has been carried out. Maintained ranks of genotypes including into the
experiment show the importance of the genetic component in the whole variability and
actuality of a profound investigation on the mechanism of a culturability genetic control.