Культура каллусных тканей хмеля (Humulus lupulus L) - Кормильцев, Б.Ф. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Исследованы особенности индукции каллусогенеза у тканевых сегментов
стебля, листа и черешка хмеля. Установлено, что наиболее интенсивное развитие
каллуса происходит на средах, которые содержит БАП и ИУК в равных концентрациях.
Приведены данные исследований инициации морфогенеза в каллусной ткани хмеля. Досліджені особливості індукції калюсогенезу у тканинних сегментів стебла,
листа та черешка хмелю. Встановлено, що найбільш інтенсивний розвиток калюсу
відбувається на середовищах які містять БАП та ІОК у рівних концентраціях.
Приведені данні досліджень ініціації морфогенезу у калюсних тканинах хмелю. Features of an induction callus from tissues segments of a leaves, shoots and petioles
hop plant are investigated. It is established, that the most intensify generate callus mediums
which contains BAP and IAA in equal concentrations. A data of researches initiation
morphogenesis in callus of hop plant tissues are described.