Различные пути морфогенеза in vitro каладиума (Caladium hortulanum Birdsey.) как способы получения и сохранения растений - Митрофанова, И.В.; Ежов, В.Н.; Иванова, Н.Н.; Челомбит, С.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
На основе соматического эмбриогенеза и органогенеза каладиума разработаны
системы in vitro получения и сохранения растений. Исследовано влияние концентрации
кинетина и БАП на индукцию формирования соматических зародышей и адвентивных
почек. Регенеранты были адаптированы in vivo. На основі соматичного ембріогенезу і органогенезу каладіума розроблено системи
іn vіtro одержання та збереження рослин. Досліджено вплив концентрації кінетину і
БАП на індукцію формування соматичних зародків та адвентивних бруньок.
Регенеранти були адаптовані іn vіvo. On the basis of somatic embryogenesis and organogenesis of caladium the in vitro
systems of plants obtaining and preservation have been developed. Influence of kinetin and
BAP concentration on inducing of somatic embryo and adventive buds formation has been
investigated. The regenerants have been transferred to conditions in vivo.