Перенесення стійкості до динітроанілінових гербіцидів у рослини льону-довгунця за допомогою Agrobacterium tumefaciens - Баєр, О.О.; Ємець, А.І.; Радчук, В.В.; Блюм, Я.Б. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Представлено дані по агробактеріальній трансформації рослин льону-довгунця
L. usitatissimum сорту Могилевський 2, що характеризується високим ембріогенним
потенціалом, геном стійкості до динітроанілінових гербіцидів. Молекулярно-
генетичний аналіз підтвердив наявність та експресію перенесеного мутантного гену α-
тубуліну в трансгенних лініях льону. Представлены результаты по агробактериальной трансформации растений льна-
долгунца L. usitatissimum сорта Могилевский 2, который характеризуется высоким
эмбриогенным потенциалом, геном устойчивости к динитроаналиновым гербицидам.
Молекулярно-генетический анализ подтвердил наличие и экспрессию мутантного гена
α-тубулина в трансгенных линия льна. Data on Agrobacterium-mediated transformation of flax L. usitatissimum cultivar
Mogilevsky 2 with high embryogenic potential by dinitroaniline herbicide resistant gene are
presented. Molecular genetic analysis confirmed presence and expression of mutant α-tubulin
gene in transgenic flax line.