Визуализация микротрубочек в клетках льна-долгунца с использованием химерного гена GFP- TUA6 - Баер, Г.Я.; Баер, О.А.; Шиша, Е.Н.; Лемеш, В.А.; Картель, Н.А.; Емец, А.И.; Блюм, Я.Б. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Представлены результаты по агробактериальной трансформации разных сортов
лена-долгунца с использованием конструкции, несущей химерний ген GFP-TUA6.
Трансгенная природа полученных линий была подтверждена с помощью ПЦР-анализа.
Показано, что GFP-меченый тубулин успешно ко-полимеризуется с эндогенным
тубулином и принимает участие в формировании кортикальной сетки микротрубочек в
клетках трансгенных линий льна. Представлені результати по агробактеріальній трансформації різних сортів
льону-довгунця з використанням конструкції, що містить химерний ген GFP-TUA6.
Трансгенна природа отриманих ліній була підтверджена за допомогою ПЛР-аналізу.
Показано, що GFP-мічений тубулін здатен успішно ко-полімеризуватися з ендогенним
тубуліном і приймати участь у формуванні кортикальної сітки мікротрубочок в клітинах
трансгенних ліній льону. The results of Agrobacterium-mediated transformation of different flax cultivars by
plasmid carrying chimeric GFP-TUA6 gene are presented in this study. Transgenic nature of
obtained lines was confirmed by PCR analysis. It was shown that GFP labeled tubulin is
capable to co-polymerize with endogenous cell tubulin and to participate in cortical
microtubule network organization in transgenic flax cells.