Зміна кофакторної спорідненості ксилозоредуктази та посилення експресії ксилітолдегідрогенази покращує алкогольну ферментацію ксилози у термотолерантних дріжджів Hansenula polymorpha - Дмитрук, О.В.; Дмитрук, К.В.; Вороновський, А.Я.; Сибірний, А.А. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Для підвищення рівня ферментації ксилози до етанолу в інституті біології
клітини НАН України було сконструйовано рекомбінантні штами H. polymorpha, які
надекспресують нативну та модифіковану форми КР у поєднанні з КДГ. Штами, які
містили модифіковану КР характеризувалися зменшенням кількості ксиліту і
підвищенням виходу етанолу при алкогольній ферментації ксилози. Для улучшения уровня алкогольной ферментации ксилозы в институте биологии
клетки НАН Украины были сконструированы рекомбинантные штамы H. polymorpha с
усиленной экспрессией нативной и модифицированной форм КР в сочетание с КДГ.
Штаммы с модифицированной формой КР характеризировались уменьшением
количества ксилита и повышением выхода этанола при алкогольной ферментации
ксилозы. To improve the level of xylose fermentation to ethanol the recombinant strains with
overexpression of native and mutated versions of XR together with the native XDH were
constructed in the Institute of cell biology the NAS of Ukraine. The strains which
overexpressed of mutated XR possessed decreased amount of xylitol formation and increased
level of ethanol during xylose fermentation.