Біолістична трансформація сої Glycine max (L.) геном стійкості до динітроанілінових гербіцидів - Ємець, А.І.; Пахомов, О.В.; Радчук, В.В.; Блюм, Я.Б. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Здійснено біолистичну трансформацію сої конструкцією з мутантним геном α-
тубуліну, що забезпечує стійкість до динітроанілінових гербицидів. В результаті
селекції відібрано трифлюралін-стійкі рослини сої, трансгенна природа яких
підтверждена за допомогою блотинг-гібридизації за Саузерном з використанням
специфичного зонду до мутантного гена тубуліну. Осуществлена биолистическая трансформация сои конструкцией с мутантным
геном α-тубулина, обеспечивающим устойчивость к динитроанилиновым
гербицидам. В результате селекции отобраны трифлюралин-устойчивые растения
сои, трансгенная природа которых подтверждена с помощью блоттинг-
гибридизации по Саузерну с использованием специфического зонда к мутантному
гену тубулина. Biolistic transformation of soybean by construct with mutant α-tubulin gene has
been realized. During the selection a trifluralin-resistant soybean plantlets were picked up.
Their transgenic nature was confirmed by Southern blotting hybridization using specific
probe to mutant tubulin gene.