Развитие в чужеродной соме трансплантированных яичников и способность к термическому партеногенезу сформировавшихся в них яиц у тутового шелкопряда Bombyx mori L. - Забелина, В.Ю.; Дорошенко, К.А.; Клименко, В.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Используя партеноклоны и линии тутового шелкопряда, изучали развитие
яичников, имплантированных в полость тела самок и самцов. Оценивали их развитие в
чужеродной соме и способность к термопартеногенезу формировавшихся таким путем
яиц. Використовуючи партеноклони та лінії шовковичного шовкопряду, вивчали
розвиток яєчників, імплантованих у порожнину тіла самиць та самців. Оцінювали їх
розвиток в чужорідній сомі та здатність до термопартеногенезу яєць, що формувалися у
такий спосіб. The development of silkworm ovaries, implanted into female and male hosts using
silkworm parthenoclones and stocks has been studied in the work. Oogenesis process in
foreign environment and capability for activation and thermal parthenogenesis of the eggs
have been estimated.