Розробка системи генетичної трансформації для ідентифікації регуляторних генів біосинтезу рибофлавіну у дріжджів Рichia guilliermondii - Куцяба, В.І.; Пиняга, Ю.В.; Борецький, Ю.Р.; Гончар, М.В.; Федорович, Д.В.; Сибірний, А.А. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Розроблено систему генетичної трансформації для ідентифікації регуляторних генів біосинтезу рибофлавіну у Р. guilliermondii. Вірогідно, клонований фрагмент гена HEM12 викликає зростання частоти інтеграції рекомбінантних плазмід у певні локуси геному реципієнта, що призводить до появи прототрофних за рибофлавіном інсерційних мутантів внаслідок супресії дії мутації rib83-6. Разработана система генетической трансформации для идентификации регуляторных генов биосинтеза рибофлавина у Р. guilliermondii. Вероятно, клонированный фрагмент гена HEM12 повышает частоту интеграции рекомбинантных плазмид в определённые локусы генома реципиента, что вызывает возникновение прототрофных по рибофлавину инсерционных мутантов вследствие супрессии действия мутации rib83-6. Transformation system for cloning of regulatory genes of riboflavin biosynthesis was designed. Probably, the cloned DNA fragment which contains the part of P.guilliermondii gene HEM12 integrates into some loci of the recipient strain genome. It leads to riboflavin prototrophy of the insertional mutants as a result of suppression of the rib 83-6 mutation.