Нові та рідкісні для України види роду Galerina із підроду Tubariopsis (Strophariaceae) - Придюк, М.П. (Український ботанічний журнал, 2016)
Надано інформацію про види підроду Tubariopsis Kühner
ex Bas роду Galerina Earle, що вперше виявлені в Україні за
результатами наших досліджень (Galerina ampullaceocystis
P.D. Orton, G. camerina (Fr.) Kühner, G. cinctula P.D. Orton,
G. graminea (Velen.) Kühner та G. stordalii A.H. Sm.), і про
маловідомі види (G. clavata (Velen.) Kühner та G. sideroides
(Bull.) Kühner), для яких нами зареєстровані нові локалітети. Для всіх них наведені діагнози, інформація про
місцезнаходження в Україні та загальне поширення,
оригінальні ілюстрації їхніх карпофорів і мікроструктур Дана информация о ряде интересных находок представителей подрода Tubariopsis Kühner ex Bas рода Galerina
Earle в Украине. Среди них как виды, впервые обнаруженные в Украине в результате наших исследований
(Galerina ampullaceocystis P.D. Orton, G. camerina (Fr.)
Kühner, G. cinctula P.D. Orton, G. graminea (Velen.) Kühner
та G. stordalii A.H. Sm.), так и ранее известные виды
(G. clavata (Velen.) Kühner та G. sideroides (Bull.) Kühner),
для которых зарегистрированы новые местонахождения.
Для всех указанных видов приведены диагнозы, информация о местонахождении и общем распространении, а
также оригинальные иллюстрации. The information about some interesting records of representatives of the subgenus Tubariopsis Kühner ex Bas
of the genus Galerina Earle in Ukraine is given. Among them there are species found in Ukraine for the first time as a
result of our investigations (Galerina ampullaceocystis P.D. Orton, G. camerina (Fr.) Kühner, G. cinctula P.D. Orton,
G. graminea (Velen.) Kühner and G. stordalii A.H. Sm.) and species recorded earlier (G. clavata (Velen.) Kühner and
G. sideroides (Bull.) Kühner) for which new localities were registered. Descriptions, data about habitats and general
distribution as well as original illustrations are provided for these species