Світлій пам’яті Йосипа Йосиповича Сікури - Андрик, Є.Й.; Клименко, С.В.; Когут, Е.І.; Музичук, Г.М.; Орос, І.І.; Протопопова, В.В.; Шевера, М.В. (Український ботанічний журнал, 2016)
11 грудня 2015 року відійшов у вічність відомий учений-ботанік та організатор науки, доктор біологічних наук, професор, зарубіжний член Угорської академії наук, дійсний член Академії екологічних наук Республіки Молдова Йосип Йосипович Сікура.