Обобщение леммы Шмидта на случай n- (d-) нормальных операторов в банаховом пространстве - Журавлев, В.Ф. (Нелінійні коливання, 2009)
Узагальнено вiдому лему Шмiдта на випадок лiнiйних обмежених нормально розв’язних операторiв у нескiнченновимiрних банахових просторах, якi є n- або d-нормальними. Припускається,
що ядро й образ оператора доповнюванi в цих просторах. We generalize the known Schmidt lemma to the case of a linear bounded normally solvable operator on
an infinite dimensional Banach space that is n- or d-normal with the assumption that the kernel and the
image of the operator have complements in the space.