Перша в України знахідка Sporobolus cryptandrus (Poaceae) та нові для флори південного сходу України види з території "Трьохізбенського степу" - Гузь, Г.В.; Тімошенкова, В.В. (Український ботанічний журнал, 2017)
Повідомляється про знахідки на території відділення "Трьохізбенський степ" Луганського природного заповідника НАН України (Луганська обл.) нового для флори України адвентивного виду Sporobolus cryptandrus (Poaceae) і нових для флори південного сходу України видів Crataegus alutacea (Rosaceae) і Spergula arvensis (Caryophyllaceae). Для S. cryptandrus надані морфологічний опис, фітоценотичне оточення, висловлені припущення про шляхи занесення та перспективи поширення виду. Сообщается о находке на территории отделения "Трехизбенская степь" Луганского природного заповедника НАН Украины (Луганская обл.) нового для флоры Украины адвентивного вида Sporobolus cryptandrus (Poaceae) и новых для флоры юго-востока Украины видов Crataegus alutacea (Rosaceae) и Spergula arvensis (Caryophyllaceae). Для S. cryptandrus приведены морфологическое описание, фитоценотическое окружение, высказаны предположения о путях заноса и перспективах распространения вида. New records from Triokhizbensky Steppe branch of Luhansk Nature Reserve (Luhansk Region) are reported: Sporobolus cryptandrus (Poaceae), a new alien species for Ukraine; Crataegus alutacea (Rosaceae) and Spergula arvensis (Caryophyllaceae), both new species for southeastern Ukraine. Morphological characters and phytocoenotic environment of Sporobolus cryptandrus are described. Possible pathways of its introduction and further spread of the species are suggested.