К. М. Ситник – директор інституту ботаніки НАН України (1970-2003) - Дудка, І.О. (Український ботанічний журнал, 2016)
У вересні 1970 року до зіркової плеяди директорів Інституту долучився член-кореспондент, а згодом – академік АН України Костянтин Меркурійович Ситник. Він був першим фізіологом рослин, відомим дослідником проблем фізіології та біохімії процесів росту і розвитку рослин, який очолив Інститут ботаніки