Легкою ходою назустріч рокам (до 80-річчя доктора біологічних наук, професора, заслуженого діяча науки України Світлани Миколаївни Зиман) - Булах, О.В.; Шиян, Н.М.; Дремлюга, Н.Г.; Царенко, О.М.; Колесник, А. (Український ботанічний журнал, 2016)
Життя прекрасне та дивовижне в усіх його багатогранних проявах – професійному, суспільному, особистому. Так можна сказати про непересічну людину, доктора біологічних наук, професора, заслуженого діяча науки України Світлану Миколаївну Зиман.