Типи таксонів роду Euphorbia (Euphorbiaceae), описаних із території України, що зберігаються у Національному гербарії України (KW) - Шиян, Н.М.; Бойко, Г.В. (Український ботанічний журнал, 2016)
Наведено анотований список типових зразків 12 таксонів роду Euphorbia (Euphorbiaceae) описаних з території України, що зберігаються в Національному гербарії України (KW) – Гербарії Інституту ботаніки імені
М.Г. Холодного НАН України. Для кожного таксону вказані номенклатурна цитата, типові зразки із зазначенням
категорії. Всього виділено 14 типових зразків, з них: 7 голотипів, 2 ізотипи, 2 лектотипи, 1 синтип, 2 паратипи,
також 14 автентиків. Приведен аннотированный список типовых образцов
12 таксонов рода Euphorbia (Euphorbiaceae) описанных с
территории Украины, которые хранятся в Национальном гербарии Украины (KW) – Гербарии Института ботаники имени Н.Г. Холодного НАН Украины. Для каждого таксона указаны номенклатурная цитата, типовые
образцы с обозначением категории. Всего выделено 14
типовых образцов, из них: 7 голотипов, 2 изотипа, 2 лектотипа, 1 синтип, 2 паратип, а также 14 автентиков. An annotated list of type specimens of 12 taxa of the genus Euphorbia (Euphorbiaceae) described from Ukraine
and deposited in the National Herbarium of Ukraine (KW), the Herbarium of M.G. Kholodny Institute of Botany NAS
of Ukraine, is given. The following data for each taxon are provided: original nomenclatural citation; type specimen(s)
with category indicated according to protologues. In total 14 type specimens were found, including 7 holotypes, 2
isotypes, 2 lectotypes, 1 syntypes, 2 paratypes and 14 specimina authentica.