Callitriche cophocarpa (Plantaginaceae) у високогір'ї Українських Карпат - Фостяк, Т.М.; Тасєнкевич, Л.О. (Український ботанічний журнал, 2016)
Callitriche cophocarpa виявлено у високогірних водоймах Свидовецького масиву. Даний вид для високогір'я Українських Карпат раніше не наводився. За гербарними зразками встановлена нова межа висотного поширення виду, що становить 1577 м над р. м. (оз. Догяска). У статті подані основні діагностичні ознаки виду. Callitriche cophocarpa обнаружен в высокогорных водоемах Свидовецкого массива. Ранее этот вид для высокогорья Украинских Карпат не приводился. По гербарным образцам установлена новая граница высотного распространения вида, составляющая 1577 м над у. м. (оз. Догяска). В статье приведены основные диагностические признаки вида. Callitriche cophocarpa was found in high mountain waters of the Svydovets Mts. This species has not been listed in the high mountain flora of the Ukrainian Carpathians. The upper elevation limit for the species range was registered at 1577 m a.s.l. in Lake Dogyaska. An updated description of the species and drawings of the main distinguishing features are given.