Барокові мотиви у ліриці Максима Рильського - Короткова, О. (Філологічний дискурс, 2015)
У дослідженні здійснено аналіз віршів М. Рильського в контексті західноєвропейської
барокової традиції, простежено її вияв у поетиці творів письменника, визначено відповідні
теми, мотиви, образи, художні засоби. Представлено спробу розширити бачення творчості
М. Рильського й оцінити її під новим кутом зору. The goal of the research is to make an analysis of M.Rylskyi’s poetry in the contest of Western-European
Baroque tradition, to trace its expression in poetry of the author’s works, to identify relevant themes, motives, images
and artistic means. The work is an attempt to expand the vision of the poetry of M.Rylskyi, to describe it from the
new point of view.