Інтерпретація постаті Т. Шевченка очима сучасників - Котяш, І. (Філологічний дискурс, 2015)
У статті досліджено постать Тараса Шевченка з точки зору сучасних наукових поглядів,
проаналізовано новий підхід до біографії та систематизовано духовні архетипи письменника.
По-новому трактовано вплив Т. Г. Шевченка на творчість провідних митців української та
світової культури, а також зʼясовано, яку роль відігравав письменник для розвитку нашої
держави в цілому. Taras Shevchenko’s personality is studied from the point of view of the modern scientists, the new approach to his
biography has been analyzed, and spiritual archetypes of the writer have been classified. In the modern way the
influence of T.H.Shevchenko onto the creative work of the leading writers of Ukrainian and world culture has been
interpreted.