Інтимна лірика Максима Рильського в річищі неокласицизму - Кураш, Т. (Філологічний дискурс, 2015)
У статті розглянуто особливості інтимної лірики М. Рильського, зосереджено увагу на
неокласичних захопленнях – рецепція античних образів, мотивів і жанрових форм. Його
ліричний герой постає в результаті синтезу традицій класичної та модерністської поезії. The specific features of the intimate lyrics of M. Rylsky have been considered in the article. The neoclassical
capture is brought to your attention. It includes perception of the antique images, motive and genre form. Rylsky’s
lyric hero is created as a result of classical and modern poetry synthesis.